Op de hondenschool

Op de hondenschool

Heb ik jullie al verteld dat ik iedere zaterdag met mijn baasje naar de hondenschool ga? Daar ga ik al heen sinds ik heel erg jong ben. Ik leer dan allerlei nieuwe dingen. Tot nu toe heb ik 3 verschillende cursussen gevolgd. Eerst natuurlijk de puppycursus. Dat kan je vergelijken met de peuterschool of de kleuterklas. Dan komen er allemaal hele jonge puppy’s bij elkaar en dan gaan we met zijn allen leren zitten, liggen, en een pootje geven. Ook moesten we toen leren om bij de baas te komen als die ons roept. Dat doen we natuurlijk heel braaf. Nou ja, meestal dan.

Toen ik mijn puppycursus deed, was er een heel eigenwijs hondje, Boetie, zo heette hij. Ik vond hem wel aardig, maar hij was wel heel wild. Ook luisterde hij nooit naar zijn baasje, nou ja, hij luisterde wel, maar hij deed niet wat hij wilde doen.

Die ene keer, waar ik je over wil vertellen, is de keer dat Boetie dus zo hard aan het rennen was dat hij de sloot invloog! Zo ging het:

We begonnen zoals gewoonlijk, even de begincommando’s oefenen. Die kenden wij allemaal al wel een beetje, dus we deden ons best. Boetie begon al meteen dwars te doen tegen zijn baasje door als er “zit” werd gezegd te gaan liggen, en als zijn baasje een pootje wilde, ging Boetie heel hard blaffen.

Vandaag gingen we het commando “hier” leren. Ik had het zelf thuis al wel een beetje geoefend. Dat vond ik fijn, zo wist ik wat er komen ging. Wij kwamen allemaal aan de beurt, allemaal achter elkaar. Boetie was de laatste.

Toen de instructeur Boetie losliet racete hij kei, keihard het veld over. Het veld is daar best groot, weet je, en er zijn verschillende klassen tegelijk bezig. Hij rende zo hard als hij kon, van klasje naar klasje. Hij maakte daar ongeveer alle honden aan het schrikken die net bezig waren. Toen rende hij richting de sloot. Hij wist niet dat die daar was. Ik trouwens ook niet, ik wist het pas toen ik “plons!” hoorde.

Hij racete dus richting de sloot, en toen hield de grond ineens op! De oever gaat daar nogal schuin naar beneden, weet je, dus toen vloog hij zo’n 2 meter door en landde toen pardoes, zo, midden in die sloot. Hij droop van alle kanten toen hij er door 3 mensen uitgetrokken werd. Boetie heeft nogal lang haar, dus zijn baasje zal niet blij geweest zijn met zo’n modderhond. Hij was eerst wit met bruin, nou, nadat hij die sloot in was gesprongen, was hij grijs, en niet één tint, nee! Wel 50 tinten grijs!

Dit was Boetie na de sloot:
Boetie uit de sloot!

Het resultaat was wel, dat Boetie nooit meer vervelend deed tijdens de les, en hij haalde toch zijn diploma! Hij is ook een stuk rustiger geworden, gelukkig maar, en we zitten nog steeds samen in de les. We zijn nu beste vrienden!

Groetjes,

Doortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.