Naar de dierenwinkel

Heb ik je al wel eens verteld dat ik vaak naar de dierenwinkel ga met mijn baasje? Nee? Stom! Had ik moeten doen. Maar ja, ik ga dus iedere vrijdagavond met mijn baasje naar de dierenwinkel.

Meestal neemt mijn baasje me dan mee naar boven om me te borstelen, maar nu niet. Het was best vroeg, 5 uur. De dierenwinkel is op vrijdag altijd tot en met 9 uur open, dus we hadden de tijd om wat bij te kletsen.

Op vrijdagavond wordt er altijd gedweild, en vandaag hielp mijn baasje mee door te dweilen. Ze had mij eerst meegenomen, maar omdat het nog steeds best wel druk was, vond ze dat ik maar even achter de toonbank moest gaan zitten omdat ik in de weg stond. Dus daar zat ik, maar dat vond ik niet zo leuk. Ik begon maar weer eens te blaffen. Doe ik wel vaker, dat wekt de aandacht op.

Ik begon dus te blaffen, maar er stond net een reusachtige hond (echt waar, hij was zo groot als een Shetlander) bij de vogels. Toen ik begon te blaffen, schrok hij zich rot! Ik wist niet dat als je zó groot was je nog steeds kon schrikken, maar die hond schrok dus zo erg, dat hij ongeveer een meter omhoog sprong. Daarbij sloeg hij àlle vogelbadjes van de kooien, maar het ergste was, dat daarbij ook alle vogels uit de kooien vlogen. Meteen moest de deur dicht, zodat ze niet konden ontsnappen. Wat een ramp!

Alle parkieten, kanaries, papegaaien en zebravinken vlogen van hot naar her. Ik was inmiddels losgerukt, aangezien die grote hond mij had gezien, en achter mij aan was gaan lopen. Ik rende voor wat ik kon door de winkel, maar die hond kwam steeds achter mij aan!!! Tot die hond een vogeltje ontdekte wat nogal laag rondvloog. Hij sloop erachteraan. Het vogeltje had niks door.

En opeens had het vogeltje hem toch door, en hij begon heel snel te vliegen. Hij botste tegen van alles op, en die hond rende, en rende er maar achteraan.

Helaas maakte de hond daarbij per ongeluk het konijnenhok open, dus sprongen alle konijnen naar buiten. Vervolgens vernielde hij het hamsterhok, dus de hamsters waren los. Toen kwam ‘ie langs het caviahok. Alle dieren waren nu los!

De hond had inmiddels een konijn in het vizier. Hij racete erachteraan. Toen schoot het konijn tussen de zakken voer, en de hond dus ook. De pleuris brak uit, alle zakken voer uit dat rek vielen om! En ze barstten open! Nu lag dus ook de hele vloer vol met voer.

Vervolgens kwam nog het ergste, de emmer met water om te dweilen. Er zijn er daar 2, een voor het vieze water, een voor het schone. De hond rende er doorheen, en nu stond dus ook de hele vloer blank!

Wat een drama.

Het heeft toen tot elf uur ’s avonds geduurd voordat die zooi weer opgeruimd was… En ik maar denken: wat zonde van dat lekkere voer. Ik had honger gekregen.

Groetjes,

Doortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

No CAPTCHA challenge required.